Zoom hesabı çalınan binlerce insan mağdur durumda. Geçtiğimiz günlerde güvenlik açıkları sebebiyle tartışmalara konu olan Zoom, şimdi de kullanıcı bilgilerinin Dark Web’de satılmasıyla gündemde.
Son günlerde koronavirüs sebebiyle evlerine kapanan birçok insan, eğitim veya iş amacıyla görüntülü konuşma uygulaması Zoom‘u kullanıyordu. Kullanım kolaylığı sebebiyle insanların tercih ettiği uygulamanın bir süre sonra kritik güvenlik açıkları olduğu tespit edildi. Zoom‘daki güvenlik açıkları sebebiyle kullanıcının görüntüsünden sesine birçok kişisel bilgisi üçüncü parti uygulamalarla paylaşılabiliyor, müstehcen görüntüler uygulamada yayınlanabiliyordu.
Tüm bu güvenlik sorunları sebebiyle Zoom‘un, New York‘ta eğitim amaçlı kullanılması yasaklandı. Bu hamlenin ardından Singapur gibi çeşitli bölge ve ülkelerde de uyarılar yapılıp yasaklar konuldu. Bunların yanı sıra Google, Skype gibi birçok firma da konuyla ilgili harekete geçti. Ancak internet korsanları tarafından ele geçirilen bilgiler çoktan satılığa çıkmış durumda.
Siber güvenlik ve İstihbarat Şirketi Cyble tarafınca açıklanan bilgiye göre, internet korsanlarının uğrak mekanı olan ve kullanların adeta görünmez olarak gezebildiği Dark Web‘te 500.000’den fazla Zoom hesabı tüm bilgleriyle satılığa çıkarıldı. Florida Üniversitesi, Colorado Üniversitesi, Dartmouth, Lafayette gibi uluslararası üniversitelere ait bilgiler bulunuyor. Kullanıcıların e-posta adresleri, şifreleri gibi onlarca bilgisi Dark Web‘te tanesi 0.002 dolardan satılıyor.
Sonradan yapılan açıklamalara göre bilgilerin tamamının Zoom kullanıcılarına ait olmadığı belirlenmiş. Ancak binlerce kullanıcının bilgilerine sahip olduklarını ve uygulamadaki kritik güvenlik açıklarının devam ettiğini belirtelim.