Metal Gear Solid hangi sırayla oynanır? Metal Gear Solid oyunları oynama sırası noktasında hangi yolu tercih etmelisiniz?
Hepimizin bildiği üzere Metal Gear Solid serisi oyun tarihinin en köklü serilerinden bir tanesidir. Bununla beraber Kojima imzalı dev oyunlar hikaye noktasında da karmaşıklığı ile ünlüdür. Bu rehberde 1987 yılında başlayan ve 2015 yılında içimizde yara bırakarak sona eren seriyi mercek altına alıyoruz.
Metal Gear Solid Hangi Sırayla Oynanır?
Metal Gear Solid oynama sırası noktasında çıkış tarihini baz almak istiyor olabilirsiniz. Bu noktada ara oyunları saymadığımız bir sıralama oluşturduk.
- Metal Gear (1987)
- Metal Gear 2: Solid Snake (1990)
- Metal Gear Solid (1998)
- Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty (2001)
- Metal Gear Solid 3: Snake Eater (2004)
- Metal Gear Solid: Portable Ops (2006)
- Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (2008)
- Metal Gear Solid: Peace Walker (2010)
- Metal Gear Rising: Revengeance (2013)
- Metal Gear Solid V: Ground Zeroes (2014)
- Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (2015)
Metal Gear Solid Oynama Sırası (Kronolojik)
Eğer Hideo Kojima’nın yirmi yılı aşkın hikayesini kronolojik sırayla oynamak istiyor olabilirsiniz. Bunun için de aşağıdaki sıralamayı takip etmenizde fayda var.
- Metal Gear Solid 3: Snake Eater
- Metal Gear Solid: Peace Walker
- Metal Gear Solid: Ground Zeroes
- Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
- Metal Gear
- Metal Gear 2: Solid Snake
- Metal Gear Solid
- Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty
- Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots
- Metal Gear Rising: Revengeance
Bu sıra ise Metal Gear Solid evreni içerisinde gerçekleşen olayların kronolojik olarak sıralanmasıdır. Metal Gear Solid 3: Snake Eater 1964 yılında geçer. Sıralamanın en sonunda yer alan Metal Gear Rising: Revengeance ise oyuncuları 2018 yılına götürüyor.
Hangi Sırayı Tercih Etmelisiniz?
Bize kalırsa Metal Gear Solid oyunları çıkış sırasına göre oynanmalıdır. Çünkü her yeni oyuna girerken oyun dehası Kojima’nın sürekli evrimleşen vizyonunu görmek mümkün. Ayrıca çıkış sırasına göre oynarsanız hikaye tutarlılığının gücünü de fark edeceksiniz.
Hangi Metal Gear Solid Oyunları Oynanmalı?
Seriye yeni girecek birisi aşağıda sıralayacağım oyunları oynarsa yeterli olacaktır.
- Metal Gear Solid
- Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty
- Metal Gear Solid 3: Snake Eater
- Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots
- Metal Gear Solid: Peace Walker
- Metal Gear Solid V: Ground Zeroes
- Metal Gear Solid V: The Phantom Pain
Bu saydığım oyunları oynarsanız Metal Gear Solid evreninin ana hatlarını öğrenmiş olacaksınız. Bu yedi oyunu bitirdiğiniz taktirde sizi temin ederim ki asla unutamayacağınız bir hikayeyi deneyim etmiş olacaksınız.
Metal Gear Solid Nasıl Oynanır?
Geldik yazının en kritik konusuna. Şu hayatta Silent Hill oyunlarından sonra ulaşılması en zor olan oyun serisi Metal Gear Solid serisidir. Yakın zamanda duyurulan Master’s Collection Vol 1’e kadar bu oyunları oynamak istiyorsanız tek şansınız emulator yazılımlar olacak.
Ancak bir emulatore başvurmanın yasal ve manevi muhakemesini yapmak da size düşüyor. Eski bir konsol satın alıp oyunları lisanslı bulmak isterseniz cüzdanınızı iyice açmanız gerekecek.
İlk oyun olan Metal Gear Solid’e bir PS Vita üzerinden de ulaşabilirsiniz. Bu klasiğin yanı sıra Sons of Liberty ve Snake Eater da PS Vita kütüphanesinde yer alıyor.
Ancak Guns of the Patriots için ise bir PlayStation 3’e ihtiyacınız var. Metal Gear Solid: Portable Ops’u oynamak için de seneler önce satın aldığınız PSP’yi tozlu raflardan çıkarmanız gerekebilir.
Serinin daha güncel halkaları olan Ground Zeroes, The Phantom Pain ve Metal Gear Rising’i ise Steam’de satışta.
Sonuç Olarak
Metal Gear Solid serisi bu yıl 35. senesini kutladı. Bu devasa külliyatın son zamanlarda aramıza dönüyor oluşu beni de ziyadesiyle mutlu ediyor. Her oyuncunun deneyim etmesi gerektiğini düşündüğüm bu oyun serisini şiddetle öneriyorum.
Ayrıca yakın zamanda World of Warship’e eklenen ilk Türk Gemisi Muavenet’in yazımızı okumak isterseniz sizi şöyle alayım.