Josef Fares imzalı, EA tarafından bizlere sunulan yapım It Takes Two inceleme yazımızda gelin oyunu hep birlikte değerlendirelim.
It Takes Two, bizlere daha önceden Brothers, A Way Out gibi efsane Co-op yapımları sunan Hazelight Studios ve yönetmen Josef Fares tarafından geliştirilen bir yapım. Temelde A Way Out benzeri split screen bir oynanış sunan bu yapım hem oynanıştaki çeşitliliği hem müthiş görsel tarzı hem de karakter gelişimleri ve tatlı hikayesi ile türünün başarılı örnekleri arasında yerini alıyor.
A Way Out‘ta yer alan “Friend Pass” sistemini kullanan bu yapımı oynamak için sadece bir kişinin satın alması yetiyor. Oyuna sahip olan kişinin gönderdiği davete katılan kişinin bu co-op macerada yer almak için herhangi bir ödeme yapmasına gerek kalmıyor.
Bir İlişkiyi Tekrar Canlandırmak
It Takes Two ana karakterler olarak bir çifti ele alıyor. Çeşitli sebeplerden aralarında anlaşmazlıklar, tartışmalar olan çiftimiz bir anda kendilerini kilden bir oyuncak ve tahta bir bebek olarak buluyorlar. Bu noktadan sonra ise amaçları kendi bedenlerine ulaşmak. Kendilerine ne yapmaları gerektiğini söyleyen (çoğu zaman karmaşık anlatışları nedeniyle karakterlerimizin anlamlandıramadığı) İspanyol aksanlı kitabın da yardımıyla çeşitli zorlukları atlatmaya çalışan çiftimiz bu süre içinde kendilerini daha da yakınlaşırken buluyor. Daha fazla spoiler vermemek için hikayenin derinliklerine inmiyoruz ama oyun yapısına göre oldukça tatmin edici bir hikaye sunuyor. Temelde çok derin bir konu ele alınmasa da boşanma aşamasındaki bir çiftin tekrar birleşme macerası oldukça başarılı olarak bizlere aktarılıyor. Hem karakterlerin oyun içerisindeki gelişimi, hem hikayenin ara ara ufak sürprizlere sahne olması oldukça başarılı bir şekilde işlenmiş.
Her Bölümde Yeni Bir Oyun Deneyimi
It Takes Two oynanış tarafında oldukça keyifli bir deneyimle karşımıza çıkıyor. 9 bölümden oluşan hikayenin her bölümünde hatta bazı bölümlerin farklı kısımlarında yeni oynanış mekanikleri bizlere sunuluyor. Kimi zaman bir karakter çekiç, diğeri çivi kullanırken diğer bir kısımda ise her iki karakter de bir mıknatısın iki farklı ucunu kullanıyor. Bir başka bölümde arılarla savaşırken bir diğer bölümde ise örümcek sürüyoruz. Hatta oyunun izometrik rol yapma oyunu tarzında oynanan bir bölümü bile mevcut. Bunlar gibi oynanış çeşitlilikleri yaklaşık 10-11 saatlik oyun deneyimini hiç sıkılmadan yaşamanızı sağlıyor. Tüm bunlara ek olarak da her bölümde yer alan çeşitli mini oyunlar da oynanışı bir hayli çeşitlendiriyor.
Görsel Şölen Tadında Bir Manzara
Hazelight Studios bizlere It Takes Two ile oldukça güzel görsel bir deneyim sunuyor. Birbirinden farklı atmosferlerde geçen bölümlerin her biri görsel olarak oldukça detaylı ve başarılı şekilde hazırlanmış. Karakterlerimiz oldukça küçük boyutlarda olduğundan standart boyutlardaki ev eşyalarının bizlere oldukça büyük görünmesi, bu hayali evrende eşyaların canlanması gibi olaylar oldukça güzel olarak bizlere aktarılıyor. Yansımalar, ışıklandırmalar gibi konular da bu görsel tasarım sırasında oldukça başarılı bir şekilde işleniyor.
Özetle
It Takes Two son dönemde sayıları oldukça azalan Co-op oyunlar arasında bir yıldız gibi parlıyor. A Way Out, Brother A Tale of Two Sons gibi yapımları beğendiyseniz It Takes Two sizleri oldukça tatmin edecektir. ₺280’lik satış fiyatı olsa da bu fiyatı bir arkadaşınızla bölüşerek üstlenmek gibi bir yöntem de tercih edilebilir. Unutmayın ki oyuna sahip olan oyuncu istediği kadar kişiyi oyunu oynamak için davet edebilir.