Geçtiğimiz gün CDPR hack krizi ile sarsılmış ve şirketin dosyaları ele geçirilmişti. Hacklenen dosyalar milyon dolarlara satışa çıkarıldı.
İçlerinde şirketin oyunlarının ve kaynak kodlarının da bulunduğu birçok dosya internetin çeşitli köşelerinde ortaya çıktı. Firmayı hackleyip birçok dosyayı ele geçirdikten sonra fidye isteyen hackerlar, yasadışı yollarla edindikleri materyaller için internette milyon dolarlar değerinde açık arttırmalar başlattı.
CD Projekt Red ise geçtiğimiz gün hack tehdidinin sorumluları ile anlaşmayacaklarını ve hukuki yollara başvuracakları yanıtını vermişti. Şirketin verilerine sızdıktan sonra bir metin belgesi bırakan ve burada şartlarını bildiren hackerlar ise çoktan harekete geçmiş durumda.
CD Projekt Red’s ransomed data has been leaked online. pic.twitter.com/T4Zzqfn78F
— vx-underground (@vxunderground) February 10, 2021
İlanı bulunan veriler arasında ise Gwent kart oyununun adını taşıyan belgeler yer alıyor. Siber güvenlik tarafında uzman danışmanlık sunan bir şirket ise tehdidin gerçek olabileceğini belirtti. Ele geçirilen dosyaların satışa çıkarılma durumunun tamamen blöf olduğunu düşünen bir kesim de bulunuyor.
Diğer taraftan Cyberpunk 2077 felaketinden sonra CD Projekt Red’in düştüğü hukuki çukur da akılları kurcalıyor. Kimi oyun basını mensupları ise ortada bir hacklenme durumunun olmadığını, CDPR’ın kurmaca bir hack senaryosu ile durumdan kurtulmaya çalıştığını öne sürüyor.
Fakat son gelişmelere bakıldığında olayların gerçek olma ihtimali oldukça yüksek. KELA adındaki bir siber güvenlik şirketi analistleri bu açık arttırmanın geçerli olabileceğini ve ele geçirilen dosyaların gerçekten de satışa çıkarıldığını düşünüyor.
Sizin düşünceleriniz neler? CDPR hack krizi hakkındaki fikirlerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.