Akıllı cihazların hayatlarımızda her yere ulaşmasıyla önemini arttıran işletim sisteminin parçası Android Studio nedir? Gelin öğrenelim.
Android studio, Android işletim sistemlerine özel uygulamalar geliştirilmesine olanak sağlayan bir aplikasyon oluşturma motorudur. 2013 yılında piyasaya sürülen resmi yazılım 2018 yılında çıkartılan kararlı sürümüyle geliştiricilere hizmet vermeye devam ediyor. Java, Kotlin ve C++ dilinde yazılan program Visual Studio ve Flutter ile birlikte Android platformlara en çok içerik üretilen yazılımlardır.
Özellikle geliştiricilere akıllı ortamlara tam entegre aplikasyonlar geliştirme şansı tanıdığı için ve Google tarafından desteklendiği için tahtına kurulan uygulama Apache lisansıyla lisanslıdır. Her ne kadar 2013 yılında çıkış yapsa da, geliştirilmeye sürekli devam edildiğinden ötürü ağır bir program olduğunu da söylememizde fayda var.
Android programlamaya girmeyi düşünen genç yazılımcılara tavsiye ettiğimizi de söyleyelim. Peki, programı çalıştıracağınız bilgisayarınızdan ne gibi beklentileri var bu yazılımın öğrenelim mi?
Android Studio Sistem Gereksinimleri
Her ne kadar program için resmi kaynaklar oldukça hafif sistem gereksinimleri açıklamış olsalar da, biz önceden belirtelim. Programın sisteminize olan talebi, geliştireceğiniz ve geliştirmek istediğiniz projelerle doğru orantılı şekilde yükselecektir. Yine de düşük özellikli, giriş seviyesi bilgisayarlarınızla da ufaktan kendinizi geliştirmeye başlayabilirsiniz. Bu noktada bir engel bulunmuyor.
- İşletim sistemi:Windows 7/8/10 64-Bit
- Bellek: 4 GB+ RAM (8 GB Önerilmekte)
- Disk: 2 GB+ Boş alan (4 GB+ Önerilmekte)
- Ekran: 1280×800 Çözünürlük
- (Linux, Mac ve Chrome OS da desteklenmekte)
Eğer sisteminizin programı çalıştırmak için yeterli olduğunu düşünüyorsanız yapmanız gereken oldukça kolay. Buraya tıklayarak programı indirebilir ve geliştirici kariyerinize başlayabilirsiniz. “Android Studio nedir?” sorunuza verebileceğimiz en mantıklı bir diğer cevap da en çok kullanılan platform olması olacaktır. Bu sayede hakkında sonu gelmeyecek kadar kaynağa ulaşmanız mümkün.